img05

Терор у служби демократије

среда 5 фебруар 2014

Познато је да Америка не околебава да употреби било која средства за истварање својих интереса и циљева. Репертоар америчке администарције је широк када се бирају стварање криза широм света. Тактике су развијене у тактичим центрима ЦИА, где се генралштабски кризе планирају.

Украјинска криза је ђаволски перфектно смишљена и спроведена са великом прецизношћу. Амерички планери су већ крајем јесени почели са спровођењем пакленог плана. Подржавали су све и свакога који је био против Русије и руских интереса у Украјини. Од самог почетка су форсирали уличне демонстрације, али су насиље држали на ниском нивоу. Руси су се дубоко преварили да ће својом финасијском шприцом смирити нереде у Украјини, нису били свесни да Америка одлучујући ударац тек спрема. Само на неколико дана пред почетак зимских олимпијских игара у Сочију руску јавност потресле су стравичне вести из Владивостока, када су исламски терористи у терористиким нападима самоубица убили у два наврата више недужних цивила. Руске безбедносне снаге биле су приморане да се током целих олимпијских игара концетришу на сусзбијање исламског тероризма у Русији, тј. за обезбеђење олимпијских игара.

Америчка администрација користи погодност момента и преко НВО организација у Украјини плаћа демонстаранте, тј. изазиваче нереда на Мајдану. Америка не суспреже да преко тих НВО организација потплати и украјинске неонацисте да изазивају нереде по Кијеву. Нацистича организација „Десни Сектор“ доведена је у Кијев да штити демостранте од органа безбедности, тј да мирне протесте спроведу у уличне борбе.

Амерички магазин „Тиме“ кокетирао се са интервјуом вође фашиста Дмитром Јарошом, малтене је америчкој јавности прествљен као мали украјински Че Гевара.

имг14

Западни медији су без резерве стали на страну демостарната и користили и скоро су једнолично извештавали о незадовољству демостраната са Мајдана који су у сутони желели мирне протесте, а не крваве обрачуне које су им касније наметнуле НВО организације.

Западни медији прећутали су огромне демострације „Удружења грађана за чист Кијев“ испред америчке амбасаде у Кијеву где је више хиљада грађана демострилало против мешања Америке у украјинску кризу.

Обруч око Русије постаје све тешнији и ствар се са Украјином неће завршити, ово је само генерална проба за Русију и неки московски Мајдан.

Српска Искра
© Српска Искра 2014